WWDC 2014 Coverage: Το Keynote αρχίζει σε λίγες ώρες, ετοιμαστείτε!



Το φετινό WWDC αρχίζει σε λίγες μόλις ώρες και όλοι αναμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η Apple. Στο κέντρο Moscone West στο San Francisco έχουν σχηματιστεί ήδη από το το βράδυ ουρές, ενώ οι περισσότεροι συμμετέχοντες έχουν ήδη κάνει check-in (μέσω Passbook φυσικά). Ακόμα μοιράστηκαν τα συνηθισμένα διαφημιστικά μπλουζάκια (με άνοιγμα στα αριστερό μανίκι για θέση ρολογιού...), iTunes gift cards και ατομικά καρτελάκια, ενώ έχουν ήδη αποκαλυφθεί κάποια banners (μπορείτε να δείτε εικόνες τους σε προηγούμενο post). Το event αρχίζει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και η Apple θα παρέχει η ίδια Live stream για το Keynote στο apple.com/apple-events/june-2014 και μέσω ξεχωριστού καναλιού που εμφανίστηκε σήμερα στο Apple TV. Φυσικά, θα σχολιάσουμε και στο SVTechNews.gr όσα παρουσιαστούν (τα σχετικά άρθρα έχουν την ένδειξη "WWDC 2014 Coverage"), αλλά για να δούμε τις φήμες σχετικά με τα νέα ευρήματα της Apple μέχρι στιγμής: 

iOS 8: Είναι πιθανό να περιλαμβάνει μια εφαρμογή Healthbook και νέα χαρακτηριστικά σχετικά με το CarPlay. Σήμερα θα διατεθεί στους developers η πρώτη beta, ενώ θα γίνει διαθέσιμο για το κοινό αργότερα στη χρονιά (ίσως το Σεπτέμβριο)

OS X 10.10: Το OS X θα ανασχεδιαστεί ώστε να γίνει πιο "απλό" και να συμβαδίζει με την εμφάνιση του iOS 7. Πιθανή του ονομασία είναι το "OS X Yosemite" και ίσως κυκλοφορήσει επίσημα κάποια στιγμή τον Ιούλιο ή Σεπτέμβριο.

iWatch και Apple TV: Αν και έχουν ακουστεί πολλές φήμες για την κυκλοφορία ενός έξυπνου ρολογιού από την Apple που θα συνεργάζεται με το iPhone και για δραματικές αλλαγές στον τομέα του Apple TV, θεωρούμε ότι θα γίνει κάποια αναφορά μόνο για το iWatch στο WWDC, χωρίς ομως να δοθεί πλήρης παρουσίαση ή ημερομηνια κυκλοφορίας, μιας και η Apple παρουσιάζει συνήθως νέες συσκευές σε ξεχωριστά events αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.

Mac mini, iMac και MacBook Pro με οθόνη Retina: Ίσως λάβουν κάποιες μικρές αναβαθμίσεις και μειώσεις τιμών