Η Apple ετοιμάζει το δικό της "έξυπνο" αυτοκίνητο!

Η Apple μέχρι σήμερα σχεδιάζει μόνο υπολογιστές και έξυπνες συσκευές, ενώ έχει φέρει στην αγορά μια λύση για το αυτοκίνητο, το CarPlay, που έχει αρχίσει να ενσωματώνεται σε ορισμένα νέα μοντέλα αυτοκινήτων. Αυτή η τακτική της βέβαια αναμένεται να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια. 
Συγκεκριμένα, η Apple έχει αρχίσει να προσλαμβάνει ειδικούς από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για ένα νέο ερευνητικό εργαστήριο. Η Wall Street Journal αναφέρει μάλιστα ότι εκατοντάδες υπάληλοι της Apple ήδη δουλεύουν για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ένα εργαστήριο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Επίσης, αναφέρει ότι ο Tim Cook, CEO της Apple, ενέκρινε το project πέρυσι και το ανέθεσε στον Steve Zadesky, ένα πρώην στέλεχος της Ford, τον οποίο μάλιστα εξουσιοδότησε να δημιουργήσει μια σχετική ομάδα 1.000 ατόμων. 
Νωρίτερα σήμερα, οι Financial Times ανέφεραν και αυτοί με τη σειρά τους ότι η Apple προσέλαβε τον Johann Jungwirth, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz, για να εργαστεί σε ένα κρυφό project. Το Business Insider υποστηρίζει και αυτό ότι υπάλληλοι της Tesla έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στην Apple, η οποία τους πρόσφερει "εξωπραγματικούς μισθούς και bonus" για να τους πείσει να αλλάξουν εργοδότη.
Επιπλέον, πριν από μερικές μέρες, η Apple κατοχύρωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο περιγράφει έναν τρόπο σύνδεσης του iPhone μέσω Bluetooth με το αυτοκίνητο και έτσι ο χρήστης μπορεί μέσω αυτού να ξεκλειδώσει πόρτες, να ξεκινήσει την μηχανή και να ρυθμίσει τον κλιματισμό του αυτοκινήτου του πριν καν εισέλθει σε αυτο. Ακόμα, υψηλόβαθμα στελέχη της Apple έχουν μεταβεί από προχθές στην Αυστρία για να συναντηθούν με ειδικούς για αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας, όπως ο Magna Steyr.
Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκαν και από τους κατοίκους του Cupertino κάποια "μυστήρια βαν" εξοπλισμένα με κάμερες. Μετά από έρευνες, κάποιοι απ' αυτούς ανακάλυψαν ότι αυτά ήταν μισθωμένα από την Apple μέσω εταιρείας Leasing. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτά αφορούν σε προσπάθεια της Apple για καλύτερη χαρτογράφηση, ενώ άλλοι ότι είναι ένας μηχανισμός ανάπτυξης αυτοκινήτου που οδηγεί από μόνο του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Apple μας επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη για το μέλλον, η οποία όμως σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερα από πέντε χρόνια για να υλοποιηθεί. 
Ο Steve Jobs άλλωστε, σε ένα meeting στο γραφείο του λίγο πριν φύγει απο τη ζωή, είχε δηλώσει στο John Markoff από τους New York Times ότι αν είχε περισσότερο χρόνο και ενέργεια θα ήθελε να δημιουργήσει ένα Apple car. Λέτε και αυτό το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα;