Τραπεζικές Συναλλαγές με… δακτυλικό αποτύπωμα!

Οι πελάτες των τραπεζών του βρετανικού ομίλου Royal Bank of Scotland (RBS, NatWest και Ulster Bank) είναι πλέον σε θέση να συνδέονται στη mobile banking εφαρμογή τους, χρησιμοποιώντας μόνο το δακτυλικό τους αποτύπωμα.

Χρησιμοποιώντας τον 
Touch ID αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple, σχεδόν ένα εκατομμύριο πελάτες του τραπεζικού ομίλου που έχουν iPhone 5S, iPhone6 ​​ή iPhone 6είναι από την περασμένη εβδομάδα σε θέση να έχουν πρόσβαση στο mobile banking app τους  «μέσα σε δευτερόλεπτα, με έναν πρωτοποριακό για τον τραπεζικό κλάδο τρόπο» ανακοίνωσε η RBS.

Η τεχνολογία αναγνωρίζει το μοναδικό αποτύπωμα του πελάτη, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να θυμούνται κωδικό πρόσβασης για να συνδεθούν. Η RBS είπε ότι εισήγαγε την υπηρεσία αναγνώρισης αφής μετά από σχετικά σχόλια από τους πελάτες τους στην ιστοσελίδα «Νέες Ιδέες για την Τράπεζα».

Η RBS και η NatWest έχουν 1,8 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες iPhone, εκ των οποίων 880.000 χρησιμοποιούν iPhone 5S, iPhone 6 ή iPhone 6+. Επιπλέον 50.000 πελάτες της Ulster Bank έχουν iPhone με 
Touch ID. 
Ο όμιλος επιπλέον ανακοίνωσε ότι οι πελάτες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν 
Touch ID θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο mobile banking app χρησιμοποιώντας τον κωδικό τους.

Για να δούμε αν η συγκεκριμένη λειτουργικότητα θα γίνει σύντομα διαθέσιμη και από ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους!