Η Google, Inc. μετονομάζεται σε Alphabet, Inc.!

Η Google ανακοίνωσε σήμερα μια ιδιαίτερα μεγάλη αναδιάρθρωση του οργανισμού, αρχίζοντας με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με το όνομα Alphabet, Inc., η οποία θα είναι η ιδιοκτήτρια του Google και όλων των project του. Το brand name "Google" θα εστιάζεται πλέον μόνο σε προϊόντα web, όπως η γνωστή σε όλους μας "αναζήτηση Google", το Gmail, ο Google Chrome καθώς και το Play Store, με CEO τον Sundar Pichai. Τα υπόλοιπα projects της Google, όπως η ιατρική έρευνα, η ανάπτυξη ενός "έξυπνου" αυτοκινήτου καθώς και των Google glass θα ανήκουν πλέον σε άλλες εταιρείες, υπό την εποπτεία της Alphabet, Inc, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το YouTube εδώ και χρόνια, το οποίο έχει τον δικό του CEO. Ο Larry Page θα γίνει CEO της Alphabet, ενώ ο Sergey Brin θα εκτελεί τις υποχρεώσεις του προέδρου.

Ο στόχος διαχωρισμού αυτών των εργασιών σε διαφορετικές εταιρείες, σύμφωνα με την Google, είναι η καλύτερη συγκέντρωση και αφοσίωση σε συγκεκριμένα projects. Όσον αφορά τις μετοχές της Google, αυτές θα μετατραπούν αυτομάτως σε μετοχές της Alphabet, αν και θα διατηρηθούν τα σύμβολα μετοχών $GOOG και $GOOGL για ιστορικούς και πρακτικούς λόγους. Ακολουθεί η ερμηνεία που δόθηκε στην δημοσιότητα από τη Google για το τι είναι η Alphabet: 

What is Alphabet? Alphabet is mostly a collection of companies. The largest of which, of course, is Google. This newer Google is a bit slimmed down, with the companies that are pretty far afield of our main Internet products contained in Alphabet instead. What do we mean by far afield? Good examples are our health efforts: Life Sciences (that works on the glucose-sensing contact lens), and Calico (focused on longevity). Fundamentally, we believe this allows us more management scale, as we can run things independently that aren’t very related.