Παρουσιάστηκε το iPad Pro! [Apple Event 9.9.15 Live] [Updated]

Το μεγάλο Apple Event του Σεπτμεβρίου έχει ήδη αρχίσει! Ο CEO της Apple, Tim Cook μαζί με τον Phil Schiller, ανέβηκαν σήμερα στις 20:00 στη σκηνή του Bill Graham Auditorium στο San Francisco και μας παρουσίασαν, 15 μόλις λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης, το iPad Pro. Το πολυαναμενόμενο iPad με μεγαλύτερη οθόνη, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, διαθέτει οθόνη η οποία αγγίζει τις 12.9 ίντσες και, παρόλο που αρχικά αναμενόταν να παρουσιαστεί σε άλλο event (ίσως τον Οκτώβριο), το είδαμε σήμερα, μάλιστα πρίν ακόμα και από τα νέα iPhone. Οι διαστάσεις της ένα λόγω συσκευής είναι 305.31 x 220.8 x 7mm και είναι εξοπλισμένο με νέο επεξεργαστή, τον Α9X με υποστήριξη 64-bit και διπλάσια ισχύ από τον Α8Χ. Επίσης, η μπαταρία του διαθέτει αυτονομία που αγγίζει τις 10 ώρες, ενώ ζυγίζει μόνο 1.57 lb. Επιπρόσθετα, τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία και μικρόφωνα βρίσκονται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ το πάχος του ανέρχεται στα 7mm, όσο δηλαδή και το iPhone 6. Ακόμα, διαθέτει ένα φυσικό πληκτρολόγιο (προαιρετικά), το οποίο έρχεται με τη μορφή θήκης για το iPad Pro, ενώ η apple ανέπτυξε μια γραφίδα/stylus, το "Apple Pencil" για το "iPad Pro" η οποία θα διατίθεται ως ένα δευτερεύον αξεσουάρ και θα του προσδίδει επιπλέον δυνατότητες. Βέβαια, η Apple έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να εισάγει ένα νέο, ξεχωριστό χαρακτηριστικό σε μια τέτοια γραφίδα μιας και ήδη υπάρχει μεγάλη ποικιλία γραφίδων που συνεργάζονται με το iPad διαθέσιμες στην αγορά.

Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του, δεν υπάρχουν αρκετές σχετικές πληροφορίες ακόμα, αλλά πιθανολογείται ότι οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα το δούμε στα ράφια των Apple Stores κάποια στιγμή στα μέσα Νοεμβρίου, με τιμή σίγουρα υψηλότερη από αυτή του iPad Air 2.

Update: Η εν λόγω συσκευή κοστίζει 799$ για το μοντέλο των 32GB (WiFi μόνο), 949$ για το μοντέλο των 128GB (WiFi μόνο) και 1079$ για 128GB (WiFi + LTE) και θα κυκλοφορήσει, όπως ήταν αναμενόμενο, τον Νοέμβριο. Το Apple Pencil στοιχίζει 99$, ενώ το Smart Keyboard 169$

[Updating live...]