iPad Pro και νέο Apple TV: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Apple στο τελευταίο event της, το οποίο έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο, παρουσίασε στο κοινό ένα νέο, επαναστατικό και κατά πολύ μεγαλύτερο iPad, το iPad Pro, και ένα νέο Apple TV. Μέχρι πρότινος, δε διαθέταμε επαρκής πληροφορίες για τον συγκεκριμένο χρόνο κυκλοφορίας των εν λόγω συσκευών, παρά μόνο ότι θα γίνονταν διαθέσιμα κάποια στιγμή το φθινόπωρο. Σύμφωνα με το 9to5Mac, μια ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει αυτές τις συσκευές στα Apple Stores ανα τον κόσμο τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου (πιθανότατα την 1η Νοεμβρίου), ενώ θα είναι διαθέσιμες μέσω του ηλεκτρονικού Apple Store για προπαραγγελία τα τέλη Οκτωβρίου.

Το iPad Pro διαθέτει οθόνη η οποία αγγίζει τις 12.9" και είναι εξοπλισμένο με νέο επεξεργαστή, τον Α9X με υποστήριξη 64-bit και διπλάσια ισχύ από τον Α8Χ. Επίσης, η μπαταρία του διαθέτει αυτονομία που αγγίζει τις 10 ώρες, ενώ ζυγίζει μόνο 1.57 lb. Επιπρόσθετα, τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία και μικρόφωνα βρίσκονται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ το πάχος του ανέρχεται στα 7mm, όσο δηλαδή και το iPhone 6. Ακόμα, διαθέτει ένα φυσικό πληκτρολόγιο (προαιρετικά), το οποίο έρχεται με τη μορφή θήκης για το iPad Pro, ενώ η apple ανέπτυξε και μια γραφίδα/stylus, το "Apple Pencil" για το iPad Pro η οποία θα διατίθεται ως ένα δευτερεύον αξεσουάρ και θα του προσδίδει επιπλέον δυνατότητες. Η εν λόγω συσκευή κοστίζει 799$ για το μοντέλο των 32GB (WiFi μόνο), 949$ για το μοντέλο των 128GB (WiFi μόνο) και 1079$ για 128GB επίσης (WiFi + LTE).

Το νέο Apple TV διαθέτει μια νέα έκδοση του iOS 9 για το Apple TV, το tvOS, ένα νέο ασύρματο κοντρόλ με touch, ένα δικό του App Store που διαθέτει τόσο εφαρμογές όσο και παιχνίδια, υποστήριξη για την Siri και το Apple Music. Επίσης, διαθέτει νέα, κινούμενα wallpapers που εμφανίζονται ως screen savers και έναν Α8 επεξεργαστή. Οι συνδέσεις του περιλαμβάνουν HDMI και Ethernet θύρα, ενώ υποστηρίζει Bluetooth 4.0, WiFi και IR. Η τιμή του ανέρχεται στα 149$ για το μοντέλο των 32GB και στα 199$ για τα 64GB.