CloudMounter: Συνδέστε Cloud υπηρεσίες ως τοπικούς δίσκους στους Mac!

Το CloudMounter είναι μια εφαρμογή που συνδέει ποικίλες υπηρεσίες cloud (π.χ. Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Amazon S3 κ.λπ.) ως τοπικούς δίσκους σε έναν Mac και τις καθιστά διαθέσιμες μέσω του  γνωστού σε όλους Finder, το πρόγραμμα περιήγησης τοπικών αρχείων ενός Mac. Έτσι,  ο κάθε χρήστης μπορεί να κερδίσει πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο στο Mac του, αφού ορισμένα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν σε κάποια cloud υπηρεσία αντί για τον τοπικό δίσκο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, μιας και οι ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο όλο και αυξάνονται και οι δίσκοι SSD στα MacBook όλο και μειώνονται σε χωρητικότητα (κάποια MacBook 12" για παράδειγμα έχουν χωρητικότητα μόλις 128GB).

Μετά από την τελευταία του αναβάθμιση, το CloudMounter μπορεί επίσης να προστατεύσει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους λογαριασμούς cloud με έναν κοινό κωδικό πρόσβασης και ισχυρό encryption. Ακόμα κι αν κάποιος υποκλέψει τα στοιχεία για τον cloud λογαριασμό ενός χρήστη, δε θα έχει πρόσβαση στα προστατευμένα δεδομένα (προσωπικά στοιχεία, έγγραφα, φωτογραφίες κτλ.), καθώς αυτά μπορούν να ανοίξουν μόνο από το CloudMounter, με την πληκτρολόγηση του αντίστοιχου κωδικού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις υποκλοπών δεδομένων από cloud υπηρεσίες. Τα αρχεία, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, μπορούν να γίνουν encrypt πολύ εύκολα, με λίγα μόλις clicks και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να διαβαστούν χωρίς την χρήση του αντίστοιχου κωδικού, όπως φαίνεται στο δεξί window παρακάτω.
Το CloudMounter είναι η πρώτη εφαρμογή που συνδυάζει και encryption και πρόσβαση σε  cloud υπηρεσίες σε μία εφαρμογή και κοστίζει τρεις φορές λιγότερο από μεμονωμένες λύσεις. Η εφαρμογή της Eltima software κοστίζει $29.99 και είναι διαθέσιμη στην αντίστοιχη επίσημη ιστοσελίδα.