Εξαιρετικά επιτυχής η εκδήλωση της iSquare, «Μαθαίνοντας με το iPad»

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Καινοτομία στην Εκπαίδευση» που ξεκίνησε η iSquare, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση η εκδήλωση «Μαθαίνοντας με το iPad», με αντικείμενο τη διάδοση και τη χρήση του iPad στα ελληνικά σχολεία. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου, έδωσε τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει από κοντά Ελληνικά σχολεία που υιοθέτησαν το πρόγραμμα της Apple «Ένα iPad για κάθε μαθητή», εξελίσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στα πρότυπα του σχολείου του 21ου αιώνα.

Στην παρουσίαση της iSquare προσκεκλημένοι ομιλητές από την Apple, το πρωτοπόρο Hove Park της Αγγλίας, καθώς και από κορυφαία Ελληνικά σχολεία που έχουν ήδη ενσωματώσει το iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία ανέδειξαν δυναμικά τη χρήση του iPad. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και που παρουσίασαν το έργο τους ήταν: Διεθνές Σχολείο Πειραιά, Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, Νέα Γενιά Ζηρίδη, Εκπαιδευτήρια "Ο ΠΛΑΤΩΝ", Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο και Πράξις & Πράξεις. Στο σύνολο δεκατέσσερα σχολεία έχουν εντάξει το iPad στη μαθησιακή τους καθημερινή διδασκαλία και αρκετά ακόμα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, γεγονός το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα πως το iPad αλλάζει πραγματικά τη διαδικασία μάθησης.

Η ανταπόκριση για άλλη μια φορά, των εκπαιδευτικών στο κάλεσμα της iSquare ήταν πολύ μεγάλη, όπως και σε αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο. Δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα καθώς και στελέχη δημόσιων, εκπαιδευτικών φορέων, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους επαναστατικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στην σχολική τάξη, φέρνοντας στο επίκεντρο τον καθένα μαθητή ξεχωριστά.