Γιατί η Apple θα γράψει ιστορία στο επόμενο event της. [Αποκλειστικό!]

Ως γνωστόν, η Apple ετοιμάζει το επόμενο event της, στις 9 Σεπτεμβρίου, στο οποίο φημολογείται ότι θα ανακοινώσει το iPhone 6 και μια wearable συσκευή, η οποία είναι πιθανό να ονομάζεται "iWatch". Αυτό θα λάβει χώρα στο Flint Center for the Performing Arts στο Cupertino, στο ίδιο σημείο όπου ο Steve Jobs παρουσίασε τον πρώτο Mac (πριν από 30 χρόνια), καθώς και τον πρώτο iMac, δυο προϊόντα που αναμφίβολα άλλαξαν όλα όσα ξέραμε σχετικά με τους υπολογιστές.

Η Apple δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει το εν λόγω κέντρο για τις εκδηλώσεις της εδώ και πολλά χρόνια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όσα θα ανακοινωθούν την Τρίτη θα είναι πιθανόν μεγάλης σημασίας και ίσως αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο της τεχνολογίας για άλλη μια φορά. Επίσης, το Flint Center έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα ατόμων σε σχέση με το Yerba Buena Center for the Arts, μέρος στο οποίο παρουσιάζονται τα περισσότερα Apple προϊόντα τα 10 τελευταία χρόνια.  

Ακόμα, ο Tim Cook, CEO της Apple, ανέφερε ότι η εταιρία ετοιμάζει "πολύ καλά πράγματα" στο τελευταίο earnings call, κάτι το οποίο συμβαδίζει και με το σλόγκαν της πρόσκλησης, “Wish we could say more”. Ο επικεφαλής του iTunes, Eddy Cue, είχε δήλωσει ότι η Apple ετοιμάζει ένα προϊόν που δεν είχε δει αντάξιό εδώ και 25 χρόνια που βρίσκεται στην εταιρεία. Τέλος, όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Jony Ive, επικεφαλής του design της Apple, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η Ελβετία θα έχει σοβαρό πρόβλημα" (γνωστή για τη βιομηχανία ρολογιών). 

Επιπλέον, η Apple αυτή τη φορά προσκάλεσε πολύ περισσότερα άτομα από τα μέσα ενημέρωσης και δεν έμεινε μόνο στους συγγραφείς σε θέματα τεχνολογίας, αλλά κάλεσε και πολλούς fashion editors και bloggers απο τα μεγαλύτερα περιοδικά και sites μόδας (το Marie Claire και το Fashionista ανέφεραν ότι θα βρίσκονται για πρώτη φορά σε εκδήλωση της Apple). Η κίνηση αυτή είναι μια ακόμα ένδειξη πως η εταιρεία πρόκειται να αποκαλύψει για πρώτη φορά μια wearable συσκευή που θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρολόι και με αυτό ίσως να χτυπήσει για πρώτη φορά τον τομέα της μόδας. 

Επιπρόσθετα, μια γρήγορη μάτια στην ιστορία κυκλοφοριών νέων προϊόντων της Apple μπορεί να μας δείξε πολλά. Όταν το 1998 ο Steve Jobs παρουσίασε τον πρώτο iMac η Apple ήταν η πιο καινοτόμος εταιρία στον χώρο, δεν είχε ξαναδεί κανείς μια οθόνη στην οποία να συμπεριλαμβάνεται και ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής. Ωστόσο, σύντομα ξεκίνησε να ακούγεται ότι η Apple δεν θα είχε μεγάλο μέλλον μπροστά της γιατί ήταν απλά μια συνηθισμένη εταιρία υπολογιστών, αλλά η απάντηση δεν άργησε να έρθει· το 2001 παρουσίασε το πρώτο iPod, μια επαναστατική μικρή συσκευή που άλλαξε ριζικά τη μουσική βιομηχανία. Μετά από αυτό, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, η Apple αναβάθμιζε κάθε χρόνο το iPod φέρνοντας σε αυτο νέες λειτουργίες και τελειοποιώντας τη συσκευή, όμως δεν υπήρχε κάτι το οποίο να έφερνε "επανάσταση" και αυτό έκανε τον κόσμο να θεωρεί πως η εταιρία του Cupertino είχε πεθάνει. Τα καλύτερα βέβαια δεν είχαν καν παρουσιαστεί και έτσι τον Ιανουάριο του 2007, έξι χρόνια μετα την παρουσίαση του πρώτου iPod, έκανε την εμφάνιση του το iPhone (το οποίο σημειωτέον δεν είναι το πρώτο του έξυπνο κινητό που υπήρξε). Σε αυτό δεν θα αναφερθώ περαιτέρω μιας και τα λόγια είναι περιττά για ένα smartphone που άλλαξε τον κόσμο. Ακολούθως, το 2010 (ενώ πάλι φυσικά κάποιοι κακολογούσαν την εταιρία), ο Steve Jobs ανέβηκε επι σκηνής και παρουσίασε το iPad, ένα "πολυ μεγάλο iPhone" όπως το παρουσίασαν μερικοί (αδίκως) και έτσι δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία υπολογιστών, τα Tablets. Τώρα λοιπόν έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια από τότε και γενικά ακούγεται ότι η Apple δεν έχει μέλλον, αλλά όπως δείχνει η ιστορία είμαστε μόλις δύο μέρες μακριά από μια ακόμα "επανάσταση".

Συμπέρασμα όλων των παραπάνω φυσικά είναι ότι το επερχόμενο Apple Event θα μείνει στην ιστορία και ότι θα πρέπει να περιμένουμε οτιδήποτε, γιατί η Apple είναι έτοιμη να επαναστατήσει για άλλη μια φορά, στον τομέα των wearable συσκευών φέτος. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Apple έβαλε για πρώτη φορά χρονόμετρο (έξυπνο ρολόι δεν ετοιμάζει;) για μια εκδήλωση στο site της, apple.com. Φυσικά, όσοι θέλετε να μάθετε πρώτοι τι μας επιφυλάσσει η Apple αρκεί να επισκεφθείτε το site μας την Τρίτη, 09/09/14 στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), όπου θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη (με Live Blog) της εκδήλωσης!