Παρουσιάστηκε το Apple Watch, το iPhone 6 και το Apple Pay!

Αναμφίβολα το σημερινό Apple Event ήταν το καλύτερο των τελευταίων 7 ετών, η Αpple δεν κυκλοφόρησε απλά μια συσκευή, πήγε την τεχνολογία ένα βήμα μπροστά όπως έχει ήδη κάνει άλλες τέσσερις φορές. Παρουσίασε το Apple Watch, ένα ρολόι το οποίο ήρθε για να επαναπροσδιορίσει την βιομηχανία των ρολογιών, το iPhone 6, ένα μεγαλύτερο iPhone με πολλές νέες δυνατότητες και το Apple Pay, έναν νέο τρόπο πληρωμών. 

Το Watch συνδέεται με το iPhone και γίνεται ο καθημερινός σας βοηθός, μιας και σας δείχνει τις ειδοποιήσεις που φτάνουν στο κινητό σας, ενώ όλες οι pre-installed εφαρμογές - και όχι μόνο - διαθέτουν extensions για αυτό. Επίσης, διαθέτει αισθητήρες καρδιακών παλμών και κίνησης, γεγονός το οποίο, σε συνεργασία με το Health app, σας δίνει μια πλήρη εικόνα της υγείας σας. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: το Watch, το Watch Sports (ιδανικό για λάτρεις του αθλητισμού) και το Watch Edition (δημιουργημένο από χρυσό 18 καρατίων). Η αρχική τιμή του ανέρχεται στα 399$, ενώ η ανώτατη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Μπορείτε να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά του (δύσκολο να απαριθμηθούν) να αναλύονται στο apple.com/watch, ενώ αξίζει να παρακολουθήσετε και τα διαφημιστικά βίντεο στην ίδια σελίδα.

Όσον αφορά το iPhone 6, αυτό διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη στις 4.7" για το απλό μοντέλο και στις 5.5" για το iPhone 6 Plus. Στο εσωτερικό και των δύο υπάρχει ένας πανίσχυρος Α8 64-Bit επεξεργαστής και μια κατά πολύ βελτιωμένη μπαταρία. Αυτό που κάνει τα δύο μοντέλα να διαφέρουν, εκτός από το μέγεθος, είναι και το γεγονός ότι το Plus υποστηρίζει και landscape mode (ακόμα και στην αρχική οθόνη) και διαθέτει και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (optical stabiliser). Έτσι, τα βίντεο θα φαίνονται πιο ομαλά, μιας και η "κινούμενη" κάμερα θα μειώσει τους κραδασμούς. Ακόμα, το Lock button μεταφέρθηκε από την κορυφή της συσκευής στη δεξιά μεριά της, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα με το ένα χέρι. Η αρχική τιμή του για το απλό μοντέλο ανέρχεται στα 199$  ενώ για το Plus στα 299$ και οι προπαραγγελίες ξεκινάνε στις 12 Σεπτεμβρίου. Τέλος, όπως ανέφερα και για το Watch, μπορείτε να επισκεφθείτε το apple.com/iphone για να δείτε λεπτομερώς όλα τα νέα χαρακτηριστικά ένα προς ένα.

Επιπλέον, τόσο τα νέα iPhone όσο και το Watch διαθέτουν μια νέα πλατφόρμα ανέπαφων πληρωμών, το Apple Pay. Ο στόχος της Apple για αυτό είναι να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές κάρτες και έτσι αντί να δίνετε μια απ' αυτές για να αγοράσετε κάτι, να περνάτε το iPhone ή το Apple Watch σας κοντά σε μία συσκευή και να χρεώνεται αυτόματα η πιστωτική σας, με έναν ασφαλή πάντα τρόπο. Η Apple επισημαίνει ότι έτσι οι πληρωμές γίνονται πολύ πιο απλές και εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγχετε το ποσό χρέωσης πριν αυτή γίνει, ενώ ο ταμίας δεν θα ξέρει ούτε το όνομά σας ούτε τον αριθμό της κάρτας σας. Το Pay θα γίνει διαθέσιμο στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ενώ δεν ξέρουμε κατά πόσο θα το δούμε στη χώρα μας στο άμεσο μέλλον.