Όλα όσα παρουσιάστηκαν στο χθεσινό Apple Event!

Το χθεσινό Apple Special Event ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, μιας και παρουσιάστηκε ένα νέο MacBook 12" και πλέον γνωστοποιήθηκαν πολλά ακόμα χαρακτηριστικά σχετικά με το Apple Watch.

Ειδικότερα, το νέο MacBook διαθέτει μια οθόνη Retina 12", διατίθεται σε χρυσό, άσπρο και μαύρο χρώμα και έχει πάχος μόλις 13.1mm. Επίσης, έχει ένα Force Touch Trackpad, δηλαδή ανάλογα με τη δύναμη με την οποία κάποιος αγγίζει το Trackpad αλλάζουν οι ενέργειες που πραγματοποιεί το κλίκ του χρήστη. Ακόμα, περιλαμβάνει μόνο μια θύρα συνδέσεων, η οποία του επιτρέπει τη φόρτιση και τη σύνδεση USB, HDMI, DVI ή καλωδίου ακουστικών. Ουσιαστικά πρόκειται για 5 θύρες συνδέσεων σε μια USB-C θύρα. Τέλος, η τιμή του κυμαίνεται ανάμεσα στα 1299$ και στα 1599$ και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον επόμενο μήνα.

Όσον αφορά στο Apple Watch, εκτός των όσων ήδη γνωρίζαμε, ανακοινώθηκε η δυνατότητά του να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις (σε συνεργασία με το iPhone φυσικά), ενώ ταυτόχρονα δόθηκε το πρώτο demo από τη χρήση του Apple Pay και του Siri στο ρολοι. Το Apple Watch διατίθεται σε τρία διαφορετικά μοντέλα· το Apple Watch Sport, το Apple Watch Collection και το Apple Watch Edition. To Sport μοντέλο ξεκινάει από $349, το Collection από $549 και το αποτελούμενο από χρυσό Edition μοντέλο από την... "οικονομική" τιμή των $10.000. Οι προπαραγγελίες σε κάποιες χώρες του εξωτερικού ξεκινάνε από τις 10 Απριλίου και το ρολόι θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου. Βέβαια, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή ούτε η ημερομηνία ούτε η τιμή κυκλοφορίας του στην Ελλάδα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το ResearchKit, μια προσπάθεια της Apple να βοηθήσει στην ιατρική έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερα σχετικά με το νέο MacBook και το Apple Watch μπορείτε να βρείτε στο apple.com/macbook και στο apple.com/watch αντίστοιχα.