Δείτε όλα όσα παρουσίασε η Apple στο χθεσινό WWDC!


Η Apple παρουσίασε επισήμως χθες, κατά τη διάρκεια του WWDC (Worldwide Developers Conference) το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα για iPhone, iPad και iPod touch, iOS 9 και τη νέα έκδοση του λειτουργικού της για Mac, OS X 10.11. Το πρώτο  που παρουσιάστηκε κατα τη διάρκεια του keynote είναι το νέο OS X, με το όνομα El Capitan. Όπως ήταν αναμενόμενο, το User Interface των Mac με το OS X 10.11 δε δέχθηκε δραστικές αλλαγές, αλλά το "El Capitan" επικεντρώνεται στη σταθερότητα του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ποικίλες νέες λειτουργίες που θα βοηθήσουν αρκετούς Mac χρήστες στην καθημερινότητά τους, χωρίς όμως κάποιες ουσιώδεις αλλαγές στο design.

Όσον αφορά το iOS, ορισμένες φήμες βγήκαν αληθινές και έτσι η Apple αναβάθμισε τη δική της υπηρεσία "έξυπνου σπιτιού" (χωρίς όμως να δημιουργηθεί μια σχετική εφαρμογή) και ανάπτυξε την αλληλεπίδραση του iPhone με αξεσουάρ σχετικά με την υγεία. Στο νέο iOS λοιπόν δεν έχουμε δραστικές αλλαγές στην εμφάνιση (όπως στο iOS 7 για παράδειγμα), αλλά δόθηκε έμφαση στη λεπτομέρεια και προστέθηκαν πολλά χαρακτηριστικά που θα φανούν χρήσιμα σε όλους μας, όπως το Intelligence. Οι συσκευές που το υποστηρίζουν είναι οι ακόλουθες (αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν καταργήθηκε καμία απ' αυτές που υποστήριζαν το iOS 8): 

- iPhone 4S, 5, 5C, 5S
- iPod touch 5ης γενιάς
- iPad Air, iPad Air 2, iPad mini, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad 2, iPad 3ης γενιάς

Τέλος, η Apple παρουσίασε μια νέα έκδοση του λειτουργικού της για το Apple Watch, το Watch OS 2, και μια νέα streaming υπηρεσία μουσικής, το Apple Music. Βέβαια, δεν είδαμε ένα νέο Apple TV 3ης γενιάς (όπως ήταν αναμενόμενο), αλλά συνολικά το χθεσινό ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον event. Περισσότερα σχετικά είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Apple.