Κυκλοφόρησε το iPad Pro!

Η Apple ξεκίνησε επισήμως χθες να δέχεται παραγγελίες για το νέο, μεγαλύτερο iPad της μέσω του Online Apple Store σε 40 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ ελάχιστα τεμάχια είναι διαθέσιμα σε stock σε επιλεγμένα Apple Stores. Αυτή η κίνηση της Apple είχε ήδη ανακοινωθεί μέσω ενός σχετικού δελτίου τύπου, στο οποίο αναφέρονται και οι χώρες του πρώτου κύματος κυκλοφορίας, στις οποίες δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η οθόνη του iPad Pro αγγίζει τις 12.9" και είναι εξοπλισμένο με έναν πανίσχυρο Α9Χ επεξεργαστή, με υποστήριξη 64-bit και διπλάσια ισχύ από τον Α8Χ. Επίσης, η μπαταρία του διαθέτει αυτονομία που αγγίζει τις 10 ώρες, ενώ ζυγίζει μόνο 1.57 lb. Επιπρόσθετα, τέσσερα στερεοφωνικά ηχεία και μικρόφωνα βρίσκονται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της συσκευής, ενώ το πάχος του ανέρχεται στα 7mm, όσο δηλαδή και το iPhone 6S. Ακόμα, διαθέτει ένα φυσικό πληκτρολόγιο (προαιρετικά), το οποίο έρχεται με τη μορφή θήκης για το iPad Pro, ενώ η Apple ανέπτυξε και μια γραφίδα/stylus, το "Apple Pencil" για το iPad Pro η οποία θα διατίθεται ως ένα δευτερεύον αξεσουάρ και θα του προσδίδει επιπλέον δυνατότητες

Η εν λόγω συσκευή κοστίζει 799$ για το μοντέλο των 32GB (WiFi μόνο), 949$ για το μοντέλο των 128GB (WiFi μόνο) και 1079$ για το 128GB (WiFi + LTE). Το Apple Pencil στοιχίζει 99$ και το Smart Keyboard 169$, ενώ τα πλήρη χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα στο apple.com/ipad-pro. Τέλος, η Apple χθες κυκλοφόρησε και την πρώτη διαφήμιση για το iPad Pro, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω μέσω του επίσημου καναλιού της στο YouTube.