Πως υπολογίζει το Google Traffic την κίνηση στους δρόμους;

Η Google, πριν από μερικούς μήνες, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη κίνηση για την χώρα μας, ενεργοποιώντας τη λειτουργία ζωντανής ενημέρωσης για την κίνηση στους δρόμους της Ελλάδας στους Google Maps. Έτσι λοιπόν, μέσω της εφαρμογής χαρτών της Google οι Έλληνες χρήστες μπορούν να βρίσκουν λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους και να επιλέγουν τη συντομότερη διαδρομή για να φτάσουν στον προορισμό τους. Πως υπολογίζει όμως η εν λόγω υπηρεσία την κίνηση στους δρόμους; Με δύο τρόπους:
  1. Από τοπικές κάμερες που υπάρχουν στους δρόμους απο τις αρχές κάθε χώρας
  2. Από ανώνυμες πληροφορίες που συλλέγονται από άτομα που χρησιμοποιούν τους Google maps σε συγκεκριμένα smartphones. Ουσιαστικά, αν κάποιος χρήστης έχει τους Google maps ενεργοποιημένους, η Google συλλέγει αυτόματα δεδομένα για την τοποθεσία και την ταχύτητά του και, σε συνδυασμό με ειδικούς αλγόριθμους, καταλήγει σε χρήσιμες πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, πρόσβαση στις οποίες εχουν χρήστες τόσο iPhone όσο και Android.
Τέλος, η συγκεκριμένη λειτουργία, σε συνδυασμό με την υποστήριξη του Street View που ήρθε στην Ελλάδα πέρυσι και την offline λειτουργία των Google Maps, κάνουν τους εν λόγω χάρτες πραγματικά χρηστικούς για την πλειοψηφία των χρηστών.