Αυτό είναι το αδιάβροχο iPhone 7! [Apple Event 7.9.16 Live]


Το σημερινό Apple Event έχει ήδη ξεκινήσει και μαζί του η παρουσίαση του πολυαναμενόμενου iPhone 7, αμέσως μετά απ' αυτή του νέου Apple Watch. Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 7 βέβαια δημοσιεύτηκαν στα επίσημα social media accounts της Apple, λίγα λεπτά πριν από την επίσημη παρουσίασή του, ενώ ακολούθησε διαγραφή τους εντός ενός λεπτού(!).

Το νέο iPhone είναι αδιάβροχο (water & dust resistant), ένα χαρακτηριστικό - έκπληξη αφού, σύμφωνα με τις φήμες, δεν θεωρούνταν ότι θα συμπεριλαμβανόταν στο φετινό μοντέλο. Δύο νέα χρώματα, το "black" και το "jet black", προστέθηκαν στη συσκευή, διαφορετικά από το "Space Gray" που θεωρούνταν ως μαύρο μέχρι σήμερα. Οι γραμμές για την κεραία στο πίσω μέρος της συσκευής πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά. Η μπροστινή FaceTime κάμερα επίσης αναβαθμίστηκε στα 7MP, για καλύτερη λήψη selfie φωτογραφιών. Το iPhone 7 Plus διαθέτει δύο κάμερες, χάρη στις οποίες μπορεί να εκτελέσει υψηλής ποιότητας optical zoom μέχρι 2Χ και δέχεται διπλάσια φωτεινότητα στο φακό, ενώ μπορεί να εκτελέσει λήψη εικόνων 60% γρηγορότερα. 


Επιπρόσθετα, το home button έχει αναβαθμιστεί με ένα "force touch" home button, χωρίς κινούμενα μέρη! Ακόμα, η οθόνη του 25% πιο φωτεινή, ενώ παρουσιάζει τα χρώματα πιο έντονα. Πλέον υποστηρίζει και στερεοφωνικό ήχο, λόγω δύο (και όχι ενός, όπως στα προηγούμενα iPhone) ηχείων. Φυσικά αλλαγές ήρθαν και στο CPU της συσκευής, το "A10 Fusion", 50% γρηγορότερο από το Α9 του iPhone 6S και 240 φορές γρηγορότερο απ' αυτό του πρώτου iPhone..! Η μπαταρία επίσης βελτιώθηκε, με δύο ακόμα ώρες διάρκειας ζωής τη μέρα.

Το iPhone 7, όπως ήταν αναμενόμενο, δε διαθέτει θύρα ακουστικών 3.5mm, αλλά η όποια σύνδεση συσκευών ήχου γίνεται αποκλειστικά μέσω της θύρας lighting ή ασύρματα με τη χρήση Bluetooth. Έτσι, η Apple αναβάθμισε τα ιδιαίτερα δημοφιλή EarPods ακουστικά της για να υποστηρίζουν συνδεσιμότητα μέσω lighting, αντί για την απαίτηση μιας θύρας 3.5mm όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Τα εν λόγω ακουστικά θα κυκλοφορήσουν μαζί με το iPhone 7 και βασίζονται κατά κύριο λόγο στην τεχνογνωσία που απέκτησε η Apple μετά από την εξαγορά της Beats. Φυσικά, παρουσιάστηκε και ένας αντάπτορας για τη σύνδεση 3.5mm καλωδίου στην lighting θύρα ενός iPhone ή iPad. Όπως επίσης είχε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση, παρουσιάστηκαν και ασύρματα "AirPods" ακουστικά. Είναι πλήρως ασύρματα, έρχονται με μια θήκη φόρτισης, ενώ δε διαθέτουν κανένα καλώδιο σύνδεσης του αριστερού με το δεξί ακουστικό. Μάλιστα, έχουν έναν πολύ αξιόπιστο μηχανισμό ακύρωσης θορύβου και είναι ανεξάρτητα του iPhone ως προς την αγορά τους (δε θα παρέχονται μαζί με το iPhone στο κουτί του) και κοστίζουν $159.


Τέλος, στο iPhone 7, όχι μόνο άλλαξε η βασική έκδοση χωρητικότητας από 16GB σε 32GB, αλλά αλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες επιλογές αποθηκευτικού χώρου, με την έκδοση των 64GB να αντικαθίσταται με 128GB, και αυτή των 128GB με 256GB αντίστοιχα. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 32 GB, 128 GB και 256 GB αποθηκευτικού χώρου για τη συσκευή τους, όπως είχε προαναφερθεί. Το iPhone 7 θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις 16 Σεπτεμβρίου με τιμή ίδια με αυτή του 6S κατά την κυκλοφορία του, ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο θα έρθει μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Περισσότερα για το νέο iPhone είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple.

[Updating live...]