Όλα όσα περιμένουμε στο Apple Event της Πέμπτης!

Η αναμονή για τη διεξαγωγή του πολυαναμενόμενου Apple Event του Οκτωβρίου πλησιάζει στο τέλος της, με την Apple να ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει τη μεγαλύτερη ανβάθμιση του MacBook Pro εδώ και χρόνια. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση, η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος (10:00 π.μ. PDT) και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των Apple Headquarters στο Cupertino. Ας δούμε όμως λεπτομερώς όλες τις φήμες για τα νέα προϊόντα που αναμένεται να παρουσιαστούν:

1) Αναβαθμισμένοι iMac

Αναμένεται από την Apple να ενσωματώσει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά στον όλα-σε-ένα υπολογιστή της. Αυτά φημολογείται ότι θα αφορούν σε έναν βελτιωμένο επεξεργαστή και μια καλύτερη κάρτα γραφικών. Επίσης, είναι πιθανό να προστεθεί και μια θύρα USB-C, όπως και αυτή που ενσωματώθηκε στο 12" MacBook πέρυσι, στο πίσω μέρος του iMac. Συνολικά, οι όποιες αναβαθμίσεις στη σειρά των iMac στο συγκεκριμένο event -αν υπάρξουν- δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικές.


2) 5Κ Cinema Display

Η Apple φημολογείται εδώ και μήνες ότι δουλεύει σε μια 5K ανάλυσης εξωτερική οθόνη για Mac, που θα αντικαταστήσει την τρέχουσα Apple Cinema Display, η οποία βρίσκεται στην αγορά από το 2010. Η νέα οθόνη φημολογείται ότι θα έρθει με μια ενσωματωμένη ισχυρή κάρτα γραφικών, που θα επιτρέψει στους χρήστες Mac που δε διαθέτουν την κατάλληλη κάρτα γραφικών να έχουν τη δυνατότητα χρήσης μιας οθόνης πολύ υψηλής ευκρίνειας. Βέβαια, αν η Apple ανακοινώσει τελικά τη νέα οθόνη, αυτή μάλλον θα είναι ακριβή και θα μπορούσε να κοστίζει περίπου $1,000.


3) Νέο 13" και 15" MacBook Pro

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση, η Apple ετοιμάζει μια αρκετά ουσιαστική αναβάθμιση για τα MacBook Pro, φέρνοντας μια πολύ μικρή OLED οθόνη, για να τοποθετηθεί στο πληκτρολόγιο και να αντικαταστήσει τα πλήκτρα συντομεύσεων, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτουν και νέους, ταχύτερους επεξεργαστές. Το ιδιαίτερα αξιόπιστο 9to5Mac αναφέρει μάλιστα ότι το νέο MacBook Pro θα διαθέτει και αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, το Touch ID. Ειδικότερα, θα είναι μέρος του power button, το οποίο εμφανισιακά θα μοιάζει με το home button του iPhone, που επίσης διαθέτει TouchID αισθητήρα. Κάτι τέτοιο θα κάνει σημαντικά ταχύτερη τη διαδικασία ξεκλειδώματος ενός Mac, αφού δε θα είναι απαραίτητη η εισαγωγή κάποιου κωδικού, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το Apple Pay σε αγορές μέσω διαδικτύου από το MacBook. Φυσικά, η εν λόγω πληροφορία αποτελεί μόνο μια διαρροή/φήμη και δεν είναι σίγουρο το κατά ποσό θα πραγματοποιηθεί. 


4) Δε θα υπάρξουν νέα Mac Pro

Ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI, σε νέα του έκθεση που δημοσιεύθηκε προχθές, δεν κάνει καμία αναφορά για κάποιο νέο Mac Pro, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει διαρρεύσει καμία άλλη φήμη που να αφορά τον Mac Pro τον τελευταίο καιρό. Επομένως, θεωρείται σχεδόν απίθανη η αναβάθμιση της εν λόγω συσκευής μέσα στο τρέχον έτος.