Σκανάρενετε έγγραφα με τις "Σημειώσεις" στο iPhone!

Η Apple, κάθε χρόνο, βελτιώνει την εφαρμογή Notes και με το iOS 11 μια από τις κύριες αλλαγές που έλαβε είναι η δυνατότητα σάρωσης εγγράφων μέσα στην εφαρμογή. Η Apple ενσωμάτωσε ένα εργαλείο που σαρώνει άψογα ποικίλα έγγραφα και είναι εύκολο και γρήγορο στη χρήση. Φυσικά, καθώς τα σκαναρισμένα έγγραφα αποθηκεύονται ως μια σημείωση, αυτά συγχρονίζονται πολύ εύκολα μεταξύ των iΣυσκευών ενός χρήστη μέσω του iCloud.

Για να σαρώσετε έγγραφα με την εφαρμογή "Σημειώσεις", αρκεί να ανοίξετε μια νέα ή υπάρχουσα σημείωση, να αγγίξτε το εικονίδιο «+» και να επιλέξτε την «Σάρωση εγγράφων». Ακολούθως, πρέπει να τοποθετήστε το έγγραφό προς σκανάρισμα μπροστά από την κάμερα και να πατήσετε το κουμπί λήψης φωτογραφίας ή ένα από τα πλήκτρα έντασης για να ολοκληρωθεί τη σάρωση. Αν χρειάζεται, μπορείτε να ρυθμίστε τις γωνίες των σαρωμένου εγγράφου για να μην φαίνονται τυχόν αντικείμενα που υπάρχουν στο περιβάλλον γύρω απο το έγγραφο και έπειτα να επιλέξετε την «Διατήρηση σάρωσης». Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση επιλέξτε «Αποθήκευση» ή συνεχίστε για να προσθέσετε περισσότερες σελίδες


Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί για έγγραφα οποιουδήποτε μεγέθους, αλλά είναι ιδιαίτερα βολικό για μεγάλα έγγραφα (χαρτιά Α3 κτλ.) που μπορεί να μην χωράνε σε έναν παραδοσιακό επίπεδο σαρωτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το φλας του iPhone κατά τη σάρωση, αν βρίσκεστε σε σκοτεινό περιβάλλον. Τέλος, μπορείτε να μοιραστείτε το σαρωμενο έγγραφο και ως PDF μέσω email και άλλων μέσων.