Αυτό είναι το νέο iPad Pro! [#AppleEvent 30.10.18]

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Apple στο σημερινό event της παρουσίασε στο κοινό ένα νέο iPad Pro, με υποστήριξη Face ID (αναγνώρισης προσώπου) και μικρότερα bezels γύρω από την οθόνη σε σχέση με τον προκάτοχό του, χαρίζοντας του μεγαλύτερη οθόνη σε μικρότερο μέγεθος. Ακόμα, διαθέτει νέα όθονη Liquid Retina, καλύτερη σε σχέση με την απλή Retina που διέθεταν τα iPad μέχρι τώρα, ενώ το πάχος του είναι μόλις 5.9mm.Έτσι, το νέο iPad Pro «δανείστικε» μερικά από τα χαρακτηριστικά του iPhone X/XS. 

Το iPad Pro διατίθεται με χωρητικότητα μέχρι και 1TB για πρώτη φορά, καθώς η μέγιστη χωρητικότητα του προκατόχου του ήταν 512GB. Επίσης, η Apple αντικατέστησε τη Lightning  θύρα που χρησιμοποιούσε στα iPad μέχρι τώρα με μία USB-C θύρα όπως και αυτή των MacBook και έτσι το iPad Pro υποστηρίζει έξοδο οθόνης με ανάλυση έως και 5K. Το iPad Pro μπορεί επίσης να φορτίσει ένα iPhone ή άλλες συσκευές μέσω USB-C, κάνοντας έτσι τη δουλειά ενός φορητού powerbank! Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο πανίσχυρος A12X Bionic επεξεργαστής βασισμένος με 8 πυρήνες και GPU 7 πυρήνων, δίνοντας του έτσι 1000 φορές ταχύτερη απόδοση γραφικών.

Το νέο iPad Pro 11 ιντσών αρχίζει από $799 δολάρια και το νέο iPad Pro 12,9 ιντσών από $999 δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμα στις 7 Νοεμβρίου. Περισσότερα σχετικά υπάρχουν αναρτημένα στην αντίστοιχη σελίδα της Apple, ενώ ακολουθεί το πρώτο - εντυπωσιακό - διαφημιστικό του βίντεο: