Αυτό είναι το iOS 13, με Dark Mode και νέο Swipe πληκτρολόγιο! [#WWDC19 Live]

Η Apple μόλις παρουσίασε το iOS 13, το νέο λειτουργικό σύστημα για τα iPhone και τα iPad, κατά τη διάρκεια του keynote του φετινού WWDC

Το νέο λειτουργικό φέρνει το πολυαναμενόμενο dark mode, με την αρχική οθόνη, την εφαμογή του ημερολογίου, της μουσικής, των ειδήσεων και πολλές ακόμα να διαθέτουν μια νέα σκοτεινή εμφάνιση εάν το επιλέξει ο χρήστης, για πιο ξεκούραστη χρήση της συσκευής κατα τη διάρκεια της νύχτας για παράδειγμα. Διαθέτει επίσης ένα νέο swipe πληκτρολόγιο, στο οποίο ο χρήστης δε χρειάζεται να πατήσει στο εκάστοτε γράμμα αλλά μπορεί απλά να κάνει “swipe” μεταξύ τους. Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στην απόδοση του νέου iOS, καθώς το FaceID γίνεται 30% ταχύτερο, οι λήψεις εφαρμογών είναι κατά 50% μικρότερες, ενώ η ταχύτητα εκκίνησης κάποιας εφαρμογής γίνεται 2 φορές ταχύτερη. 

Η εφαρμογή “Φωτογραφίες” αναβαθμίστηκε, με νέες δυνατότητες για την εύκολη διαχείριση και αφαίρεση διπλότυπων εικόνων. Η λήψη εικόνων Portrait επίσης διαθέτει νέες επιλογές φωτισμού, που μπορούν να προσαρμόσουν τα εφέ φωτισμού, για την πιο ρεαλιστική απεικόνιση προσώπων. Ακόμα, στo HomeKit προστέθηκε μια νέα λειτουργία για προστασία οικιακών καμερών ασφαλείας, το ”HomeKit Secure Video”, για την καλύτερη απομακρυσμένη παρακολούθηση χώρων. Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα υπηρεσία, το “Sign in with Apple”, ως μια εναλλακτική λύση για την είσοδο σε υπηρεσίες παρόμοια με την αντίστοιχη του Google και του Facebook. To iOS 13 φέρνει και βελτιωμένη υποστήριξη για τα AirPods, υποστηρίζοντας απάντηση στα μηνύματα με τη Siri και sharing ήχου/μουσικής μεταξύ δύο διαφορετικών χρηστών. Η φωνή της Siri επίσης βελτιώθηκε, για να ακούγεται πιο ανθρώπινη.


Το iOS 13 θα διατεθεί δωρεάν και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο για το κοινό, μετά από την κυκλοφορία ποικίλων δοκιμαστικών εκδόσεων (beta), η πρώτη εκ των οποίων είναι ήδη διαθέσιμη. Ακολουθεί το διαφημιστικό βίντεο του νέου iOS.


[Updating Live...]