Αυτό είναι το iPhone 12, το iPhone 12 mini, το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max! [#AppleEvent 13.10.20 Live]

Η Apple παρουσίασε πριν από λίγα λεπτά, κατά τη διάρκεια του σημερινού “Hi, Speed.” event της, τη σειρά των νέων iPhone, τη σειρά του iPhone 12! Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το iPhone 12, το iPhone 12 mini, το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max. Όλα τα μοντέλα της νέας γενιάς iPhone διαθέτουν συνδεσιμότητα 5G για ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο και άλλες βελτιώσεις.

Το iPhone 12 διαθέτει οθόνη 6,1 ιντσών και έναν νέο σχεδιασμό με επίπεδες άκρες και λεπτότερα bezels. Έρχεται με τον νέο επεξεργαστή A14 Bionic της Apple, που είναι ο πρώτος επεξεργαστής σε smartphone που χρησιμοποιεί τεχνολογία 5nm. Σύμφωνα με την εταιρεία του Cupertino, το εν λόγω CPU έξι πυρήνων προσφέρει ταχύτητες έως και 50% γρηγορότερες από οποιοδήποτε άλλο smartphone. Το iPhone 12 περιλαμβάνει επίσης ένα νέο GPU τεσσάρων πυρήνων, το οποίο είναι έως και 50% ταχύτερο από τον ανταγωνισμό. Το νέο iPhone διαθέτει οθόνη OLED, που προσφέρει καλύτερη αντίθεση και φωτεινότητα ενώ είναι 11% πιο λεπτό σε σχέση με το iPhone 11. Το γυαλί της οθόνης διαθέτει επίσης ένα νέο φινίρισμα που ονομάζεται «Ceramic Shield» που βελτιώνει την ανθεκτικότητα της συσκευής. Η κάμερα 12 megapixel της συσκευής επίσης ανανεώθηκε και διαθέτει ευρύτερο διάφραγμα, ενώ χρησιμοποιεί έναν φακό επτά στοιχείων για πρώτη φορά, με έως και 27% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το iPhone 12 διαθέτει δύο κάμερες αλλά όχι τηλεφακό και, σε αντίθεση με το ακριβότερο iPhone 12 Pro, διαθέτει περίβλημα από αλουμίνιο. Εκτός από το iPhone 12, η Apple παρουσίασε και το iPhone 12 mini που διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά και τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 12 αλλά με μια οθόνη 5,4 ιντσών.

Το iPhone 12 Pro επίσης διαθέτει οθόνη 6,1 ινστών, ενώ το iPhone 12 Pro Max διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών. Ο σχεδιασμός των εν λόγω iPhone είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν του iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max που αντικαθιστούν, ενώ το περίβλημά τους είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι. Πέρα από τα χαρακτηριστικά του iPhone 12, το iPhone 12 Pro διαθέτει τηλεφακό και wide και ultra wide φακούς στο πίσω μέρος, ενώ το iPhone 12 Pro Max διαθέτει επίσης οπτικό ζουμ 5x και νέο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max προσφέρουν δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε Dolby Vision HDR ενώ διαθέτουν τη νέα τεχνολογία Apple ProRAW, που επιτρέπει λήψεις εικόνων σε RAW. 

Όλα τα μοντέλα της νέας γενιάς των iPhone διαθέτουν τεχνολογία MagSafe, που προσφέρει βελτιωμένη ασύρματη φόρτιση με μαγνήτες έως και 15 watt. Τα αξεσουάρ με τεχνολογία MagSafe κουμπώνουν στο πίσω μέρος της συσκευής, αν και κανένα μοντέλο iPhone 12 δεν θα περιλαμβάνει φορτιστή ή ακουστικά για περιβαλλοντικούς λόγους. Το μόνο που θα περιλαμβάνεται στο κουτί εκτός της συσκευής είναι ένα καλώδιο USB-C σε lighting. Η Apple υποστηρίζει ότι έτσι θα είναι σε θέση να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αφού πολλοί χρήστες ήδη έχουν τέτοια αξεσουάρ και δεν θα χρειάζεται η κατασκευή νέων.

Το iPhone 12 mini αρχίζει από $699 και το iPhone 12 από $799, ενώ και τα δύο έρχονται σε χωρητικότητες 64GB, 128GB και 256GB σε μαύρο, λευκό, κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα. Το iPhone 12 Pro αρχίζει από $999 και το iPhone 12 Pro Max από $1099, ενώ και τα δύο Pro μοντέλα διατίθενται σε "graphite", χρυσό και ασημί χρώμα καθώς και στη νέα "pacific blue" απόχρωση σε χωρητικότητες 128GB, 256GB, και 512GB. 


[Updating Live…]