Αυτά είναι τα νέα MacBook Air, MacBook Pro και Mac mini με τον νέο M1 επεξεργαστή της Apple!

Όπως ήταν αναμενώμενο, το σημερινό "One more thing" Apple Event επικεντρώθηκε στη μετάβαση των Mac από τους επεξεργαστές της Intel σε προσαρμοσμένους επεξεργαστές της Apple που ενσωματώνουν την τεχνολογία “Apple Silicon”. Η Apple κατασκευάζει τα δικά της chip για τα iPhone, iPad και Apple Watch εδώ και χρόνια αλλά πλέον θα κάνει το ίδιο και για τους Mac, φέρνοντας καλύτερες αποδόσεις και επεξεργαστική ισχύ. Η Apple ονόμασε το πρώτο της τέτοιο chip  "M1”, το οποίο περιλαμβάνει ένα CPU 8 πυρήνων, ένα GPU που διαθέτει έως και 8 πυρήνες, 16 δισεκατομμύρια transistors και υποστήριξη συνδεσιμότητας Thunderbolt / USB 4. Επίσης, με την έλευση του M1, οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για iOS θα μπορούν πλέον να εκτελούνται και στο macOS. Φυσικά, το νέο chip της Apple δεν θα μπορούσε να μην ενσωματωθεί και σε κάποια μοντέλα Mac, και έτσι η Apple παρουσίασε νέα MacBook Air, MacBook Pro 13” και Mac mini. 

Το νέο MacBook Air είναι το πρώτο που ανακοίνωσε η Apple κατά τη διάρκεια του event και, χάρη στην αποτελεσματικότητα του νέου chip, πλέον είναι πλήρως αθόρυβο και δε διαθέτει ανεμιστήρες, όπως ακριβώς ένα iPad για παράδειγμα! Η Apple υποστηρίζει ότι το νέο MacBook Air είναι έως και 3,5 φορές γρηγορότερο από τον προκάτοχό του και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αγγίζει τις 15 ώρες κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο ή τις 18 ώρες κατά την παρακολούθηση βίντεο. Διαθέτει μια οθόνη retina 13,3 ινστών, υποστήριξη SSD έως 2TB, αισθητήρα Touch ID και συνδεσιμότητα WiFi 6. Το νέο MacBook Pro 13,3 ιντσών διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το νέο MacBook Air. Υποστηρίζει επίσης μνήμη RAM έως 16 GB και έρχεται με ενσωματωμένο TouchBar, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αγγίζει τις 17 ώρες κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο ή τις 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Το νέο MacBook Air θα αρχίζει από 999$, ενώ το νέο MacBook Pro από 1.299$.

Το Mac mini επίσης αναβαθμίστηκε με υποστήριξη για το M1 chip, με χωρητικότητα δίσκου SSD έως 2TB και μέγεθος μνήμης RAM έως 16GB. Διαθέτει δύο θύρες USB-A και δύο θύρες Thunderbolt / USB 4, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές του USB-C και υποστηρίζουν και τα περισσότερα σχετικά αξεσουάρ. Έρχεται επίσης με μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, έξοδο HDMI 2.0 και συνδεσιμότητα Gigabit Ethernet. Το νέο Mac Mini θα αρχίζει από 699$, δηλαδή θα είναι 100$ οικονομικότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Περισσότερα σχετικά με τα νέα MacBook Air, MacBook Pro και Mac mini είναι διαθέσιμα στις αντίστoιχες σελίδες της Apple.