Κυκλοφόρησε το macOS Big Sur, με ανανεωμένο user interface, κέντρο ελέγχου, υποστήριξη widget και πολλά ακόμα!

Η Apple διέθεσε το macOS 10.16 Big Sur, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της για Mac, σε όλους τους χρήστες που διαθέτουν μία από τους υποστηριζόμενες Mac συσκευές. Tο Big Sur έχει περάσει από ποικίλες δοκιμαστικές εκδόσεις (beta) από τον Ιούνιο που παρουσιάσηκε για πρώτη φορά στο WWDC μέχρι σήμερα και όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το εγκαταστήσουν δωρεάν μέσω των ρυθμίσεων της Mac συσκευής τους. Tο νέο macOS περιλαμβάνει νέες λειτουργίες, βελτιωμένο user interface που μοιάζει περισσότερο με το iOS και καλύτερη απόδοση για τους Mac.

Πολλά κουμπιά είναι πλέον άχρωμα και επισημαίνονται καθώς μετακινείτε το ποντίκι, ενώ υπάρχει πολύ περισσότερη διαφάνεια στο user interface και τα εικονίδια εφαρμογών στο Dock μοιάζουν με τα αντίστοιχα του iOS. Το Big Sur φέρνει επίσης το κέντρο ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας, προσφέροντας στους χρήστες γρηγορότερη πρόσβαση στη φωτεινότητα και άλλες εναλλαγές. Το κέντρο ειδοποιήσεων (Control Center) στο macOS είναι πλέον αντίστοιχο με αυτό του iOS, με ομαδοποίηση και βελτιωμένα στυλ διεπαφής, ενώ το σύστημα των widgets του iOS 14 είναι επίσης διαθέσιμο στο νέο macOS.

Το Safari υποστηρίζει πλέον αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube σε ανάλυση 4K, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό μέχρι πρότινος. Το Safari περιλαμβάνει και νέες λειτουργίες για το iCloud Keychain, καλύτερη υποστήριξη για extensions, καθώς και βελτιωμένες επιλογές απορρήτου. Η εφαρμογή των Μηνυμάτων αναβαθμίστηκε επίσης με έναν ενσωματωμένο τρόπο επιλογής φωτογραφιών καθώς και με υποστήριξη για Memoji. Ακόμα, η εφαρμογή των χαρτών έχει εκσυγχρονιστεί, λειτουργώντας πλέον στην ίδια βάση με την αντίστοιχη εφαρμογή για το iOS.

Το macOS 10.16 Big Sur διατίθεται δωρεάν και περισσότερα σχετικά είναι διαθέσιμα στην αντίστοιχη σελίδα του website της Apple.