Αυτό είναι το iOS 15! [#WWDC21]

Η Apple μόλις παρουσίασε το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 15, κατά τη διάρκεια του keynote του φετινού Worldwide Developers Conference (WWDC 2021).

Το νέο λειτουργικό φέρνει το «Focus», ένα αναβαθμισμένο σύστημα ειδοποιήσεων, με νέο design και περισσότερες επιλογές Do not Disturb. Οι σημαντικότερες ειδοποιήσεις ενός χρήστη θα εμφανίζονται στο πάνω μέρος του κέντρου ειδοποιήσεων και θα υπάρχει μια ενότητα με περίληψη όλων των ειδοποιήσεων.

Το FaceTime βελτιώθηκε, υποστηρίζοντας πλέον spatial ήχο στις κλήσεις, που κάνει ποιο εύκολο στους χρήστες να αντιληφθούν ποιος μιλάει σε μια ομαδική κλήση. Το FaceTime θα υποστηρίζει επίσης καλύτερο noise cancellation, για πιο αποτελεσματική επικοινωνία σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Το iMessage επίσης αναβαθμίστηκε, υποστηρίζοντας νέα animations κατά την αποστολή μηνυμάτων. Ακόμα, οι φωτογραφίες που λαμβάνονται μέσω iMessage θα αποθηκεύονται αυτόματα σε ένα ξεχωριστό άλμπουμ στην εφαρμογή «Φωτογραφίες». Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι επίσης ότι το spotlight υποστηρίζει πλέον και την αναζήτησή φωτογραφιών, που κάνει την εύρεση τους πολύ πιο εύκολη απλά γράφοντας στο spotlight τι περιεχόταν σε αυτές.

Επιπλέον, η εφαρμογή «Wallet» υποστηρίζει πλέον την προσθήκη κλειδιών σπιτιού και θα μπορεί να αποθηκεύει ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης σε ορισμένες χώρες.

Η δημοφιλής εφαρμογή του καιρού έλαβε επίσης νέα background που αλλάζουν ανάλογα με τον καιρό που στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης, κάνοντας την πιο φιλική και ξεκάθαρη. Επιπλέον, οι Apple Maps διαθέτουν πλέον ένα night mode για πιο εύκολη οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ διαθέτουν και πολύ πιο λεπτομερείς απεικονίσεις των λωρίδων σε αυτοκινητοδρόμους και λεωφόρους.

Το iOS 15 θα διατεθεί δωρεάν και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο για το κοινό, μετά από την κυκλοφορία ποικίλων δοκιμαστικών εκδόσεων (beta), η πρώτη εκ των οποίων είναι ήδη διαθέσιμη. Περισσότερα σχετικά με το νέο iOS υπάρχουν διαθέσιμα στην αντίστοιχη σελίδα της Apple.

[Updating Live...]