Η OpenAI κυκλοφορεί εφαρμογή ChatGPT για το iPhone!

Η OpenAI ανακοίνωσε σήμερα μέσω ενός σχετικού άρθρου στο blog της την κυκλοφορία της επίσημης εφαρμογής του ChatGPT για το iOS. Η εφαρμογή, διαθέσιμη μέσω του App Store, δίνει στους χρήστες iPhone τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρήσης του ChatGPT με έναν ιδαίτερα απλό τρόπο, αφού μέχρι πρότινος υπήρχε η δυνατότητα χρήσης του μόνο μέσω web browser. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις και παρόλο που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Πέρα από τη δυνατότητα που δίνει η εν λόγω εφαρμογή στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το ChatGPT μέσω κειμένου από τις iΣυσκευές τους, περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για το Whisper, το ανοικτού κώδικα σύστημα αναγνώρισης φωνής της OpenAI, που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήσεις στο ChatGPT και μέσω της φωνής τους! 

Το γεγονός ότι το ChatGPT έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές τους τελευταίους μήνες οδήγησε στην εμφάνιση αρκετών μη επίσημων και μη αξιόπιστων σχετικών εφαρμογών στο App Store. Η Apple έχει προβεί σε αυστηρότερα μέτρα εναντίον αυτών των εφαρμογών, μεταξύ άλλων αποκλείοντας εφαρμογές που χρησιμοποιούν το "GPT" στο όνομά τους. Με την κυκλοφορία της δικής της έκδοσης του ChatGPT για iPhone, η OpenAI όχι μόνο εκπληρώνει την επιθυμία ενός μεγάλου μέρους των χρηστών της για πρόσβαση στο ChatGPT από οπουδήποτε, αλλά θα έχει και πιο άμεσο έλεγχο στην εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας σε iOS συσκευές.