Wonderlust: Στις 12 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του iPhone 15!

 

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το πολυαναμενόμενο event της για την παρουσίαση της σειράς των iPhone 15, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Apple, ενώ θα υπάρχει και παρουσία των μέσων ενημέρωσης στο Apple Park στο Cupertino για ένα live demo των νέων προϊόντων.

Η πρόσκληση είναι όπως πάντα λιτή, μυστηριώδης και δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο τη φράση “Wonderlust” και την ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης. Σε αυτήν, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iPhone 15, το iPhone 15 Plus, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max. Τα iPhone 15 και 15 Plus αναμένεται να κληρονομήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του iPhone 14 Pro και του iPhone 14 Pro Max, όπως τον επεξεργαστή A16 Bionic, το Dynamic Island και την κάμερα 48MP. Ωστόσο, τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max αναμένεται να λάβουν αρκετές επιπλέον αναβαθμίσεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται να διαθέτουν έναν επεξεργαστή A17 Bionic, τον πρώτο επεξεργαστή 3 νανομέτρων σε smartphone, ένα προγραμματιζόμενο πλαϊνό κουμπί που θα αντικαταστήσει το διακόπτη σίγασης, ελαφρύτερο περίβλημα από τιτάνιο, λεπτότερα πλαίσια, βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και νέα χρώματα. Επίσης, όλες οι νέες συσκευές της Apple στο εξής αναμένεται να διαθέτουν θύρα USB-C αντί για θύρα lighting, επομένως τα νέα iPhone θα χρειάζονται νέο καλώδιο φόρτισης ενώ δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσουν και νέα AirPods έτσι ώστε να διαθέτουν και αυτά θύρα USB-C.

Η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει επίσης τις τελευταίες εκδόσεις της σειράς των Apple Watch. Τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2 αναμένεται να περιλαμβάνουν ταχύτερο επεξεργαστή, ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και μια επιλογή πιο σκούρου χρώματος για το μοντέλο Titanium Ultra. Τέλος, στο συγκεκριμένο event η Apple αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 17, του watchOS 10 και του tvOS 17 για το κοινό. Το keynote θα λάβει χώρα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με ό,τι νέο παρουσιαστεί!