Το macOS 14 Sonoma τώρα διαθέσιμο, κατεβάστε το σήμερα!

Η Apple μόλις διέθεσε στο κοινό το macOS 14 Sonoma, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της για τους Mac με σημαντικές αλλαγές και προσθήκες. Το macOS Sonoma περιλαμβάνει βελτιώσεις στην οθόνη κλειδώματος, την υποστήριξη widgets για την επιφάνεια εργασίας, τη λειτουργία Game Mode, καθώς και τη δυνατότητα μετατροπής ιστοσελίδων σε desktop εφαρμογές μεταξύ άλλων.  

Συγκεκριμένα, το νέο λειτουργικό φέρνει τα διαδραστικά widgets του iPhone τώρα και στην επιφάνεια εργασίας των Mac, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα εντυπωσιακά live screensavers του Apple TV τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ταπετσαρία. Ακόμα, προσφέρει  βελτιωμένη αυτόματη διόρθωση (autocorrect) και αναβαθμισμένη πρόβλεψη κειμένου, ενώ από τα νέα χαρακτηριστικά του δε λείπει και η λειτουργία Game Mode που υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση στα παιχνίδια πλήρους οθόνης. Το Safari έχει επίσης αναβαθμιστεί, καθώς πλέον επιτρέπει τη δημιουργία προφίλ για το διαχωρισμό των καρτελων επαγγελματικής και προσωπικής χρήσης, ενώ πλέον επιτρέπει και την προσθήκη shortcuts ιστοσελίδων στο dock για να λειτουργούν ως desktop εφαρμογές. Τέλος, όπως και το iOS 17, επιτρέπει την ενεργοποίηση της Siri με τη φράση “Siri”, χωρίς να απαιτείται πλέον η φράση "Hey Siri".

Περισσότερα σχετικά με το νέο macOS είναι διαθέσιμα στη σχετική σελίδα της Apple, ενώ όλα τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει είναι επίσης διαθέσιμα στο αναλυτικό PDF της εταιρείας του Cupertino.