Νέο Apple Event στις 30 Οκτωβρίου: “Scary fast”

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα ένα ακόμα event για το φετινό φθινόπωρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου εξ ολοκλήρου online. Όλες οι ανακοινώσεις θα αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω live stream, ενώ η πρόσκληση είναι λιτή, μυστηριώδης και δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο τη φράση “Scary fast” που φέτος είναι -λόγω της ημέρας- εμπνευσμένη από το Halloween. Ακόμα, το λογότυπο της εκδήλωσης, ένα σκοτεινό εικονίδιο της εφαρμογής Finder, δείχνει ξεκάθαρα ότι σε αυτήν αναμένεται να δούμε νέους Mac.

Μέχρι στιγμής, οι φήμες δείχνουν ότι τα highlight της εκδήλωσης θα είναι ένας ανανεωμένος iMac 24 ιντσών καθώς και νέα MacBook Pro. Αυτά ενδέχεται να διαθέτουν τον πολυαναμενόμενο M3 επεξεργαστή της Apple με σημαντικά ταχύτερη απόδοση από τον προκάτοχό του, γεγονός που και η ίδια η εταιρεία του Cupertino φαίνεται να υπαινίσσεται με το όνομα εκδήλωσης “Scary fast”. Επίσης, φημολογείται ότι η Apple θα παρουσιάσει και ένα νέο Mac mini με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του νέου M1X MacBook Pro, το οποίο θα διαθέτει 64 GB RAM, 10 πυρήνες CPU και 32 πυρήνες γραφικών.

Τέλος, το εν λόγω event αποτελεί και το πρώτο το οποίο δε θα πραγματοποιηθεί σε πρωινή ώρα στο Cupertino, αλλά στις 17:00 τοπική ώρα. Προφανώς, αυτό γίνεται για να συμπέσει με τη βραδιά πριν από το Halloween και να τονίσει ότι η Apple θα παρουσιάσει «τρομακτικά γρήγορους» νέους Mac! Λόγω αυτού, η εκδήλωση θα λάβει ουσιαστικά χώρα στις 02:00 ώρα Ελλάδος, δηλαδή τα ξημερώματα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου. Στο παρελθόν, οι εκδηλώσεις της Apple πραγματοποιούνταν τις περισσότερες φορές στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα Cupertino, δηλαδή στις 20:00 ώρα Ελλάδος που ήταν και πολύ πιο εξυπηρετική. Σε αυτό το event επομένως η Apple φαίνεται να μας επιφυλάσσει μια έκπληξη, οπότε και θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με ό,τι νέο παρουσιαστεί!