iPhone 6 vs. Samsung Galaxy S6 vs. HTC M9: Ποιο είναι το γρηγορότερο;

Σε αρκετά από τα προηγούμενα post μας έχουμε αναλύσει το θέμα iPhone ή Android και έχουμε δει το iPhone 6 να συγκρίνεται με το Samsung Galaxy S5 και το HTC One M8, με το πρώτο φυσικά να υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού. Ο καιρός όμως πέρασε και η Samsung κυκλοφόρησε το Galaxy S6 και η HTC το One M9. Ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube πρόσφατα συγκρίνει το iPhone 6 με το Samsung Galaxy S6 και το HTC M9, για να αποδείξει ποιο είναι το γρηγορότερο στην πραγματική χρήση και όχι απλά στα χαρακτηριστικά. Η Apple βέβαια διατηρεί το χρονοδιάγραμμά της κανονικά και θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone το Σεπτέμβριο, κάτι το οποίο ουσιαστικά θέτει την εν λόγω σύγκριση εν μέρει "άδικη", μιας και ο ανταγωνισμός έχει αναβαθμίσει τις αντίστοιχες συσκευές.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των συσκευών, το Samsung Galaxy S6 διαθέτει Octa-Core επεξεργαστή με 3 GB RAM (!), το HTC One M9 Plus διαθέτει επίσης Octa-core (!!) 2.2 GHz Mediatek MT6795T επεξεργαστή, PowerVR G6200 graphics (!!!) και 3 GB RAM (!!!!). Το iPhone 6 αντιθέτως διαθέτει μόνο 1GB RAM και έναν 64-bit Dual-Core A8 επεξεργαστή χρονισμένο μόλις στο 1.38 GHz, κάτι που έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι η απόδοσή του δεν θα ηταν ανάλογη με αυτή του ανταγωνισμού. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι πόση επεξεργαστική ισχύ απαιτεί το λειτουργικό σύστημα (iOS ή Android) για να τρέξει και σύμφωνα με αυτό διαμορφώνεται και η τελική απόδοση της συσκευής.

Συνολικά το iPhone 6 χρειάστηκε μόλις 1:36 λεπτά για να ολοκληρώσει τη δοκιμασία και το Samsung Galaxy S6 ακολούθησε με 23 δευτερόλεπτα καθυστέρηση .Όσον αφορά το HTC One M9, αυτό απείχε πολύ από το ανταγωνισμό, κάνοντας σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο από το iPhone 6, αγγίζοντας τα 2:10 λεπτά. Αυτό λοιπόν το πολύ σύντομο αλλά και απλό speed test ίσως δείχνει πολλά για το ποια συσκευή είναι πραγματικά γρήγορη και πιο χρηστική στην καθημερινότητα. Μπορείτε κι εσείς να δείτε το συγκριτικό βίντεο παρακάτω, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι προέρχεται από το κανάλι AndroidGameE, το οποίο προφανώς απευθύνεται σε Android fans και τάσσεται υπέρ του Android... Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας!