Αυτό είναι το νέο MacBook Air! [#AppleEvent 30.10.18]

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Apple στο σημερινό event της αμέσως μετά από το νέο iPad Pro παρουσίασε στο κοινό ένα νέο MacBook Air. Το νέο MacBook Air διαθέτει έναν επεξεργαστή Intel Core i5 8ης γενιάς με μνήμη RAM έως 16GB και χωρητικότητα αποθήκευσης SSD έως 1.5TB. Σύμφωνα με την Apple η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φτάνει μέχρι και 12 ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο. Ακόμα, η οθόνη του αναβαθμίστηκε σε Retina με 4 εκατομμύρια pixels και 50% μικρότερα bezels σε σχέση με τον προκάτοχό του, χαρίζοντας του μεγαλύτερη οθόνη σε μικρότερο μέγεθος

Το νέο MacBook Air περιλαμβάνει δύο θύρες USB-C και υποδοχή ακουστικών. Υπάρχει επίσης υποστήριξη Touch ID, ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο. Ακόμα, διαθέτει Force Touch trackpad και υποστηρίζει την ενεργοποίηση της Siri μόνο με τη φωνή του χρήστη, λέγοντας "Hey Siri". Όσον αφορά τα ηχεία του, το 2018 MacBook Air διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία 25% πιο δυνατά και πιο μπάσα. Είναι επίσης "πιο φορητό" από το προηγούμενο MacBook Air. Το νέο MacBook Air καταλαμβάνει 17% λιγότερο όγκο από τον προκάτοχό του,  ζυγίζει 1,2 κιλά και είναι μόλις 15,6 χιλιοστά σε πάχος, δηλαδή 10% πιο λεπτό από το προηγούμενο MacBook Air. Το περίβλημά του είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και η Apple αναφέρει ότι είναι ο "πιο πράσινος Mac" που έχει σχεδιάσει μέχρι τώρα.

Το νέο MacBook Air αρχίζει από $1199 για την έκδοση με 8GB RAM, έναν επεξεργαστή Core i5 1.6GHz και 128GB SSD, ενώ για άλλες διαθέσιμες επιλογές το κόστος του αυξάνεται. Θα κυκλοφορήσει σε γκρι, ασήμι και χρυσό χρώμα στις 7 Νοεμβρίου. Περισσότερα σχετικά υπάρχουν αναρτημένα στην αντίστοιχη σελίδα της Apple, ενώ ακολουθεί το πρώτο - εντυπωσιακό - διαφημιστικό του βίντεο: