Η Apple παρουσίασε το νέο macOS 10.16 Big Sur! [#WWDC20 Live]

Η Apple μόλις ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση του macOS, , που ονομάζεται Big Sur, αμέσως μετά από την παρουσίαση του iOS 14 στο φετινό εξ ολοκλήρου online WWDC. Tο νέο macOS 10.16 Big Sur θα είναι διαθέσιμo το φθινόπωρο και περιλαμβάνει νέες λειτουργίες, βελτιωμένο user interface που μοιάζει περισσότερο με το iOS και καλύτερη απόδοση για τους Mac.

Πολλά κουμπιά είναι πλέον άχρωμα και επισημαίνονται καθώς μετακινείτε το ποντίκι., ενώ υπάρχει πολύ περισσότερη διαφάνεια στο user interface και τα εικονίδια εφαρμογών στο Dock πλέον μοιάζουν με τα αντίστοιχα του iOS. Το Big Sur φέρνει επίσης το Κέντρο ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας, προσφέροντας στους χρήστες γρηγορότερη πρόσβαση στη φωτεινότητα και άλλες εναλλαγές. Το Κέντρο Ειδοποιήσεων (Control Center) στο macOS είναι πλέον αντίστοιχο με αυτό του iOS, με ομαδοποίηση και βελτιωμένα στυλ διεπαφής, ενώ το σύστημα των widgets του iOS 14 είναι επίσης διαθέσιμο στο νέο macOS.


Tο Safari έλαβε επίσης μια σημαντική ενημέρωση, καθώς περιλαμβάνει νέες λειτουργίες για το iCloud Keychain, καλύτερη υποστήριξη για extensions, καθώς και βελτιωμένες επιλογές απορρήτου. Η εφαρμογή των Μηνυμάτων έχει επίσης αναβαθμιστεί με έναν ενσωματωμένο τρόπο επιλογής φωτογραφιών καθώς και με υποστήριξη για Memoji. Η εφαρμογή Χάρτες έχει επίσης εκσυγχρονιστεί, λειτουργώντας πλέον στην βάση με την αντίστοιχη εφαρμογή στο iOS.

Το macOS 10.16 Big Sur θα διατεθεί δωρεάν και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο για το κοινό, μετά από την κυκλοφορία ποικίλων δοκιμαστικών εκδόσεων (beta), η πρώτη εκ των οποίων είναι ήδη διαθέσιμη. Περισσότερα σχετικά είναι διαθέσιμα στην αντίστοιχη σελίδα του website της Apple.