Αυτό είναι το iPhone 13, το Apple Watch Series 7 και το νέο iPad mini! [#AppleEvent 14.09.21]

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι η Apple στο σημερινό “California streaming” event της παρουσίασε στο κοινό το iPhone 13, το iPhone 13 mini, το iPhone 13 Pro, το iPhone 13 Pro Max, το Apple Watch Series 7 καθώς και το iPad mini 6ης γενιάς.

iPhone 13 και iPhone 13 mini
Κατά τη σημερινή εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, η Apple ανακοίνωσε τη νέα σειρά των iPhone της, αυτή των iPhone 13. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του iPhone 13, του iPhone 13 mini, του iPhone 13 Pro και του iPhone 13 Pro Max. Ο σχεδιασμός του iPhone 13 και του iPhone 13 mini είναι ως επί το πλείστον ο ίδιος με αυτόν του iPhone 12, ωστόσο η εγκοπή της οθόνης στο επάνω μέρος είναι ελαφρώς μικρότερη σε πλάτος. Οι διπλές κάμερες του iPhone 13 και του iPhone 13 mini είναι πλέον τοποθετημένες διαγώνια και όχι κάθετα, ενώ το σύστημα καμερών τους διαθέτει μια νέα λειτουργία, το cinematic mode, παρόμοιο με portrait mode των φωτογραφιών αλλά για βίντεο.  Η λειτουργία cinematic εστιάζει σε ένα θέμα και προσαρμόζει την εστίαση καθώς κινούνται τα πάντα γύρω από αυτό, δημιουργώντας τις συνθήκες για φαντασμαγορικές λήψεις. Επίσης, η οθόνη του iPhone 13 είναι κατά 28% φωτεινότερη σε σχέση με αυτήν του iPhone 12, ενώ το iPhone 13 έχει έως και 2,5 ώρες περισσότερη διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το iPhone 13 διαθέτει τον νέο Α15 επεξεργαστή της Apple και θα ξεκινάει από $699 για το mini μοντέλο και από $799 για το κανονικό μοντέλο.


iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max
Μετά από την παρουσίαση του iPhone 13, η Apple παρουσίασε επίσης τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max θα είναι διαθέσιμα σε ένα νέο γαλάζιο χρώμα, ενώ θα διαθέτουν τον πανίσχυρο A15 Bionic επεξεργαστή της Apple και τεχνολογία οθόνης ProMotion που μπορεί να ανανεωθεί από 10Hz έως 120Hz. Επίσης, θα έρχονται με ένα σύστημα κάμερας μικρότερο κατά 20% στο μπροστινό μέρος, αλλά με υποστήριξη για οπτικό ζουμ 3x, ultra wide κάμερα με έως και 92% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, διάφραγμα f/1,8, και υποστήριξη για το νέο cinematic mode χαρακτηριστικό του iPhone 13. Ακόμα, το iPhone 13 Pro θα είναι ικανό να προσφέρει 1,5 ώρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας από το iPhone 12 Pro, ενώ το iPhone 13 Pro Max θα είναι ικανό να προσφέρει 2,5 ώρες μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας από το iPhone 12 Pro Max. Το iPhone 13 Pro θα ξεκινάει από $999, ενώ το iPhone 13 Pro Max θα ξεκινάει από $109 και θα είναι διαθέσιμα με χωρητικότητες 128 GB, 256 GB, 512 GB ή 1 TB.


Apple Watch Series 7
Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης επίσης παρουσιάστηκε το Apple Watch Series 7, φέρνοντας μεγαλύτερη οθόνη και υποστηρίζοντας ταχύτερη φόρτιση. Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη οθόνη του νέου Apple Watch υποστηρίζει πλέον ένα πλήρες πληκτρολόγιο για εισαγωγή κειμένου και είναι πιο φωτεινή κατά τη χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Η φόρτιση του νέου ρολογιού μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί κατά 33% γρηγορότερα από τον προκάτοχό του, μιας και χρειάζεται μόλις 45 λεπτά για να φτάσει από το από 0% στο 80%. Το Apple Watch Series 7 θα είναι διαθέσιμο αργότερα αυτό το φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάποια ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας ή κάποιες άλλες σημαντικές αναβαθμίσεις.


iPad mini 6ης γενιάς
Το μικρότερο iPad της Apple επίσης ανανεώθηκε και πλέον διαθέτει παρόμοιο design με αυτό του iPad Air, με πιο λεπτά bezels. Όπως και το νεότερο iPad Air, το iPad mini δεν διαθέτει Home button και Face ID, αλλά έναν αισθητήρα Touch ID στο κουμπί ύπνου/αφύπνισης, επιτρέποντας στον χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή με το δακτυλικό του αποτύπωμα. Το νέο iPad mini 6ης γενιάς έρχεται οθόνη 8,3 ιντσών και θύρα USB-C αντί για τη θύρα Lighting, ενώ στην cellular έκδοση του υποστηρίζει και συνδεσιμότητα 5G. Η πίσω κάμερα έχει αναβαθμιστεί επίσης, φτάνοντας πλέον τα 12MP και διαθέτοντας φλας True Tone. Το νέο iPad mini θα ξεκινάει από $499 για την βασική του έκδοση, με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν σήμερα.