Η Apple παρουσίασε το νέο macOS 13 Ventura! [#WWDC22]

Αμέσως μετά από την παρουσίαση του iOS 16 στο φετινό WWDC, η Apple ανακοίνωσε την έλευση της νεότερης έκδοσης του macOS με την ονομασία “Ventura”. Tο νέο macOS 13 θα είναι διαθέσιμo το φθινόπωρο και περιλαμβάνει νέες λειτουργίες, βελτιωμένο user interface και περισσότερες επιλογές απορρήτου και ασφαλείας για τους Mac.

Μετά από την εισαγωγή του Universal Control στο περσινό macOS update, η εταιρεία του Cupertino αποφάσισε φέτος να εστιάσει στην περαιτέρω ενίσχυση των Continuity χαρακτηριστικών μεταξύ των Mac, των iPhone και των iPad. Πιο συγκεκριμένα, το Handoff υποστηρίζει πλέον την μεταφορά μιας ενεργής κλήσης τηλεφώνου ή FaceTime από iPhone ή iPad σε Mac με ένα μόνο κλικ, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν το iPhone τους σε web κάμερα για το Mac τους. Η εφαρμογή “Mail” έλαβε επίσης μια ουσιαστική αναβάθμιση, καθώς διαθέτει πλέον έξυπνη αναζήτηση με αυτόματη συμπλήρωση και τη δυνατότητα προγραμματισμού και ακύρωσης της αποστολής ενός email. Τέλος, με την έλευση του macOS Ventura οι χρήστες Mac θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις  προεγκατεστημένες εφαρμογές «Καιρός» και «Ρολόι», που υπάρχουν εδώ και χρόνια στο iPhone αλλά δεν προσέφεραν μέχρι πρότινος υποστήριξη για Mac.

Το macOS 13 Ventura θα διατεθεί δωρεάν και αναμένεται να κυκλοφορήσει για το κοινό τον Σεπτέμβριο. Η πρώτη του δοκιμαστική έκδοση (beta) είναι ήδη διαθέσιμη για τους προγραμματιστές, ενώ περισσότερα σχετικά είναι υπάρχουν αναρτημένα στην αντίστοιχη σελίδα του website της Apple.


[Updating Live...]